2009. október 28., szerda

Spenótos aszalt paradicsomos spagetti




Gyors vacsora volt ez a minap. Tényleg gyors, mert mire elkészül a tészta addigra a mártás is kész.




Hozzávalók a mártáshoz:

- Kb. 15 dkg leveles spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db aszalt paradicsom
- 2 dl tejszín
- olívaolaj
- só, bors

Megtisztítom és a fokhagyma nyomón keresztülpréselem a 4 gerezd fokhagymát. Egy kisebb serpenyôben felhevítem az olívaolajat és mehet bele az összezúzott fokhagyma. Néhányszor átkeverem. Utána hozzáadom a spenótot, ami néhány perc alatt megfonnyad. Addig kis kockákra vágom az aszalt paradicsomot és a spenóthoz keverem. Rögtön ezután ráöntöm a 2 dl tejszínt. Összeforralom és kész. Kérdés, ki mennyire szereti sûrûbbnek vagy folyékonyabbnak a mártást. Én végül egy kevés kukoricakeményítôvel sûrítettem rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése