2009. július 9., csütörtök

Kívánsága teljesült

Mert, ugye feltettem a kérdést Neki: mi legyen az ebéd vasárnap?
"Valami édeskés, gyümölcsös húsféle" - jött a felelet.
Ebbôl az instrukcióból kiindulva, egy barackos-almás, picit tejszínes, ámde nagyon sajtos étel kerekedett.

Hozzávalók:

- egy egész és egy fél csirkemell
- 6 db nektarin
- 1 db alma
- 1 csokor újhagyma
- 2dl tejszín
- 2-3 ek vaj
- 2-3 tk méz
- 10-15 dkg erôsebb ízû sajt, most eidamit használtam
- só, bors, szerecsendió

A csirkemellekbôl szeleteket fabrikáltam (nyitott szeletelés), átlátszó fólia alatt klopfoltam ki, hogy a csapkodástól szétrepkedô csirkecafatok ne terítsék be a konyhapultot. Majd sóval és frissen ôrölt borssal bedörzsöltem ôket és oldalanként kb. 2 perc alatt elôsütöttem a szeleteket.
A gyümölcsraguhoz a vaj és a méz keverékén megfonnyasztottam az újhagymát, ezután feljebb csavartam a lángot és mentek a serpenyôbe a gyümölcsök, kevés só és szerecsendió társaságában. Gyors, néhány perces pirítás-párolás után elzártam a gázt alatta. Már csak össze kell állítani. Egy tepsiben a csirkemell szeletekre halmoztam a barackos-almás ragut, megszórtam a lereszelt sajttal és meglocsoltam a fôzôtejszínnel, amibe került némi só is. Így ment a tepsi az elômelegített sütôbe és kb. 40 percet sûlt közepesnél nagyobb lángon.
Már csak egy nevet kellene találni ennek a kreálmánynak... Barackkal és tejszínnel sûlt csirkemell sajttal borítva?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése